Håndkøbs slankepiller

Fristelsen til at bruge slankepiller til hurtigt at tabe sig er stærk. Men er disse produkter sikre og effektive?

Appellen med at tabe sig hurtigt er vanskelig at modstå. Men lyser vægttabspiller og produkter noget andet end din tegnebog? Og er de sikre?

Hvis du leder efter et godt overblik over alle slankepiller på det danske marked, så er der meget info at hente på internettet.

Hav realistiske forventninger

Der er ingen magisk produkt til at tabe sig med. Den mest effektive måde at tabe sig og holde det væk er ved at spise en sund kalorifattig diæt og være mere fysisk aktiv.

Vægttabspiller – receptpligtige lægemidler, receptpligtige lægemidler, urteprodukter eller andre kosttilskud – er alle i bedste fald værktøjer, der kan hjælpe med vægttab. Men der er relativt lidt forskning om disse produkter. De bedst studerede af disse er receptpligtige vægttabsmedicin.

For eksempel gennemgik en 2016-undersøgelse 28 langvarige forsøg med receptpligtige lægemidler til behandling af fedme. Forskerne konkluderede, at når en person foretager passende livsstilsændringer, øger et receptpligtigt vægttabsmiddel sandsynligheden for at opnå “klinisk meningsfuld” vægttab inden for et år.

Klinisk meningsfuldt vægttab betyder, at du har mistet tilstrækkelig vægt til at sænke din risiko for hjertesygdomme, diabetes og andre sygdomme. Dette defineres generelt som 5 procent eller mere af kropsvægten.

Det er vigtigt at overveje, at vægttab opnået i en forskningsindstilling kan være større end i faktisk praksis. Mulige bivirkninger og bivirkninger på vægttabspiller kan også påvirke, hvor godt du måske klarer det.

Det er rimeligt at forvente, at receptpligtige vægttabspiller kan være fordelagtige, men de vil ikke være magiske. De fungerer ikke for alle, og fordelene kan være beskedne. Forskere ved meget mindre om de potentielle fordele og risici ved vægttabsprodukter uden beregning.

Forståelse af receptfri behandling

Over-the-counter vægttab behandlinger indgår i to generelle kategorier:

  • Non-receptpligtig medicin
  • Kosttilskud

Standarderne for regulering af produktion og markedsføring af disse to typer behandlinger er forskellige. For et ikke-receptpligtigt lægemiddel, såsom orlistat (Alli), skal lægemiddelfirmaet give Food and Drug Administration (FDA) resultater fra humane (kliniske) forsøg, der viser lægemidlets sikkerhed og effektivitet ved ikke-receptpligtig dosis.

Producenten af ​​kosttilskud er ansvarlig for at sikre deres produkts sikkerhed og fremsætte ærlige påstande om mulige fordele. Producenternes krav er dog ikke underlagt FDA-gennemgang eller godkendelse før markedsføring. Typen eller kvaliteten af ​​den forskning, der bruges til at understøtte krav, kan også variere.

Hvis FDA kan demonstrere, at et supplement er utrygt, kan agenturet forbyde produktet eller bede en producent om at trække det frivilligt tilbage. FDA kan også gribe ind mod en producent, hvis der overhovedet ikke er bevis for at støtte et krav.

Disse forskelle i forskning, produktion og markedsføring kan gøre det vanskeligt at tage informerede beslutninger om produkter.

Fortolkning af påstande om vægttabstilskud

Når et kosttilskud markedsføres som “klinisk bevist” for at forårsage vægttab, skal der være en form for klinisk dokumentation, der understøtter det. En sådan påstand giver dog ingen detaljer om den kliniske forskning.

For eksempel markedsføres hindbærketontilskud som klinisk beviste, naturlige vægttabsprodukter. Fra december 2017 var resultaterne af kun et klinisk forsøg med hindbærketon offentliggjort. Resultaterne inkluderer følgende oplysninger:

  • Forsøget på otte uger anvendte et supplement til flere ingredienser med hindbærketon, koffein, bitter appelsin, ingefærrødekstrakt og hvidløgsrotekstrakt samt andre urter, vitaminer og mineraler.
  • Halvfjerds overvægtige voksne blev tilfældigt tildelt at modtage enten supplementet eller en inaktiv ingrediens (placebo).
  • Alle deltagerne blev placeret på et begrænset diæt- og træningsprogram.
  • Femogfyrre mennesker afsluttede alle otte uger af retssagen.
  • Blandt personer, der afsluttede forsøget, var det gennemsnitlige vægttab i tillægsgruppen 4,2 pund (1,9 kg).
  • Det gennemsnitlige vægttab i placebogruppen var 0,9 pund (0,4 kg).

Vægttabet i behandlingsgruppen var beskedent, og forsøget var kun otte uger, hvilket ikke er længe nok til at vide, om supplementet vil hjælpe med vægttab på lang sigt. Derudover omfattede tillægget flere ingredienser, hvilket gjorde det umuligt at bedømme hvilke ingredienser, der hjalp vægttabet.

Forståelse af sikkerhedsproblemer

Begrænset forskning gør det også vanskeligt at bedømme sikkerheden ved et vægttabstilskud. Og et produkt er ikke nødvendigvis sikkert, bare fordi det er naturligt. Selvom det er sjældent, er nogle kosttilskud blevet knyttet til alvorlige problemer, såsom leverskade.

Ephedra eller ma-huang er et urtestimulerende middel, når det engang er brugt i vægttabsprodukter. Det er nu forbudt af FDA på grund af mulige bivirkninger, herunder humørændringer, højt blodtryk, uregelmæssig hjerterytme, slagtilfælde, anfald og hjerteanfald.

Bitter orange er et aktuelt tilgængeligt urtestimulerende middel, der bruges i nogle vægttabstilskud og kaldes ofte en efedrasubstitut. Den aktive ingrediens i bitter appelsin har kemiske egenskaber og handlinger, der ligner ephedra og kan være forbundet med lignende bivirkninger. På grund af begrænset forskning og brugen af bitter appelsin i kosttilskud med flere ingredienser er produktets sikkerhed ikke godt forstået.