Fremkomsten af ​​slankekure

Vores fascination af mad kan formørkes af vores besættelse af at tabe sig. Vægttab er ofte på toppen af ​​listen, når det kommer til nytårsforudsætninger. Takket være populariteten af ​​vægttabsprodukter og -programmer bliver amerikanske tegnebøger også slankere milliarder af dollars hvert år.

Vi lever en verden, hvor mange mennesker tyr til ekstreme forholdsregler for at tabe sig. I dette klima har produkter, der lover ekstremt eller hurtigt vægttab, skabt stor mistanke og kontrovers.

Der er en forskel mellem uregulerede vægttabstilskud og medicin, der er godkendt af Food and Drug Administration (FDA) for at hjælpe folk med at tabe sig. Nogle mennesker kan drage fordel af at bruge disse FDA-godkendte medicin under deres læges tilsyn, hvis de også følger en sund kost og træner regelmæssigt. Her er hvad du har brug for at vide om disse såkaldte slankepiller.

Er slankepiller svaret?

De fleste sundhedsfagfolk er enige om, at den sundeste metode til at tabe sig er at få regelmæssig motion og spise en velafbalanceret diæt med moderate portioner af sund mad. At forstå og ændre dine holdninger til at spise er også afgørende for vægttab.

I henhold til retningslinjer fra American Heart Association og American College of Cardiology kan en kombination af en sund kost, øget motion og adfærdsterapi hjælpe folk med at miste 5 til 10 procent af deres vægt i deres første seks måneder af behandlingen.

Men for nogle mennesker er dette ikke nok. Din læge kan hjælpe dig med at bestemme, om du er en god kandidat til receptpligtig vægttabsmedicin, ofte kaldet slankepiller. I henhold til retningslinjerne kan de være en god pasform for dig, hvis du:

  • har et kropsmasseindeks (BMI) på 30 eller derover
  • har både en BMI på 27 eller derover og fedme-relaterede sundhedsmæssige tilstande
  • har ikke været i stand til at miste et pund om ugen efter seks måneders diæt, motion og adfærdsændringer

Centrene for sygdomskontrol og -forebyggelse giver en brugervenlig lommeregner trukket kilde til at hjælpe dig med at bestemme din BMI. Indekset giver et mål for dit kropsfedt baseret på din vægt og højde. Hvis du er meget muskuløs, giver det muligvis ikke en nøjagtig indikator for din vægtstatus. Spørg din læge om den bedste måde at beregne din status.

I de fleste tilfælde bør gravide kvinder, teenagere og børn ikke tage diætpiller.

Diætpiller kontroversi

Vægttabsmedicin er meget kontroversielt. En række produkter er taget ud af markedet efter at have forårsaget alvorlige sundhedsmæssige problemer. En af de mest berygtede var en kombination af fenfluramin og phentermine, der blev markedsført som Fen-Phen. Dette produkt blev knyttet til en række dødsfald samt tilfælde af pulmonal hypertension og beskadigede hjerteklapper. Under pres fra FDA fjernede fabrikanterne produktet fra markedet.

På grund af denne historie og de bivirkninger, der er forbundet med vægttabsmedicin, er mange læger ikke glade for at ordinere dem. Dr. Romy Block, en endokrinolog, der praktiserer i Skokie, Illinois, siger: ”Jeg ordinerer diætmedicin lejlighedsvis, men jeg tøver. Der er mange bivirkninger, der skal overvåges, herunder blodtryk, hjerterytmer og humør. ”

Block tilføjer, at de fleste mennesker kun mister 5 til 10 kilo fra at tage vægttab medicin. ”Dette betragtes som vigtigt af det medicinske samfund, men er meget skuffende for patienterne. Desværre opnås dette beskedne vægttab hurtigt, når patienter stopper medicinen. ”

FDA-godkendte diætpiller

Vægttab medicin fungerer på forskellige måder. De fleste enten undertrykker din appetit eller reducerer din krops evne til at absorbere fedt fra mad. Visse antidepressiva, diabetikere og anfaldsbeslag medicin er undertiden ordineret for at hjælpe vægttab også.

Til kortvarig brug har FDA godkendt følgende lægemidler til vægttab:

phendimetrazin (Bontril)
diethylpropion (Tenuate)
benzphetamine (Didrex)
phentermine (Adipex-P, Fastin)
Til langvarig brug har FDA godkendt følgende lægemidler:

orlistat (Xenical, Alli)
phentermin / topiramate (Qsymia)
naltrexon / bupropion (Contrave)
liraglutide (Saxenda)

I februar 2020 anmodede Food and Drug Administration (FDA) om, at vægttabsmedicin lorcaserin (Belviq) fjernes fra det amerikanske marked. Dette skyldes et øget antal kræfttilfælde hos mennesker, der tog Belviq sammenlignet med placebo. Hvis du får ordineret eller tager Belviq, skal du stoppe med at tage medicinen og tale med din sundhedsudbyder om alternative vægthåndteringsstrategier.

Bør du overveje at tage diætpiller?

Pas på produkter, der lover hurtigt og nemt vægttab. Kosttilskud er ikke reguleret af FDA. Ifølge FDA fungerer de fleste af disse produkter ikke, og nogle af dem er farlige. Føderale tilsynsmyndigheder har fundet produkter, der markedsføres som kosttilskud, der indeholder medikamenter, der ikke er godkendt til brug i USA.

FDA-godkendte vægttabs-diætpiller er ikke en magisk kugle til vægttab. De fungerer ikke for alle, alle har bivirkninger, og ingen af dem er risikofrie. Men de beskedne fordele, de giver, kan opveje risikoen, hvis dine fedme-relaterede sundhedsrisici er betydelige.

Spørg din læge, om receptpligtig vægttabsmedicin er den rigtige for dig. Din læge kan give flere oplysninger om sikre og effektive strategier for at miste overskydende kilo og opretholde en sund vægt.